Visita a l’Art Academy of Latvia

El professor Miquel Aregay i les professores Montse Sayol i Júlia Cuyàs, del Departament de Disseny Gràfic de l’escola, van visitar del 13 al 17 de Març de 2023 l’Art Academy of Latvia (Riga, Letònia) en el marc del programa ERASMUS+. A continuació ens ofereixen una breu explicació sobre la seva experiència:

“Recentment vam tenir l'oportunitat de visitar l'Art Academy of Latvia com a part del programa Erasmus+ per a professorat. La visita va ser molt profitosa i vam tenir l'oportunitat d'explorar aquesta escola d'art tan singular.

El país en si mateix és realment únic i això es reflecteix en l'Art Academy of Latvia; l'edifici és sorprenent i peculiar i tot i la seva complexitat arquitectònica estava ben equipat per a les necessitats dels alumnes i els seus estudis. En cada racó s’hi respirava creativitat!

En arribar, ens van rebre els i les professores del Departament de Disseny Gràfic i de Comunicació per fer-nos un recorregut, veient els diferents espais del centre, alguns projectes dels alumnes, i la maquinària de la que disposen.

El que més ens va sorprendre de l'escola va ser la seva estructura i les metodologies de treball. En cada curs els i les alumnes treballen en grups petits d’unes 8 persones, cosa que permet una atenció molt personalitzada al llarg dels estudis. Això repercuteix en un procés de preparació i selecció molt rigorós per accedir-hi. L'escola destaca també per tenir un enfocament en l'artesania i la tradició amb una visió moderna i innovadora, oferint una àmplia gamma de programes d'estudi, que abasten des del disseny gràfic, comunicació visual, ceràmica, tèxtil, escenografia i molts altres.

La visita a l'Art Academy of Latvia va ser una experiència única i inspiradora per a nosaltres i una oportunitat per descobrir una altra escola d'art i disseny i aprendre sobre les seves metodologies. Estem molt agraïts per aquesta oportunitat i esperem tornar a explorar aquest país i la seva cultura.”

+ informació: Art Academy of Latvia 

 

Visit to the Art Academy of Latvia

The teachers  Miquel Aregay, Montse Sayol and Júlia Cuyàs visited the Art Academy of Latvia (Riga, Latvia) from 13 to 17 March 2023 as part of the ERASMUS+ program. Below is a brief explanation of their experience:

"We had the opportunity to visit the Art Academy of Latvia as part of the Erasmus+ program for teachers. The visit was very beneficial and we had the opportunity to explore this very unique institution.

The country itself is truly unique, and this is reflected in the Art Academy of Latvia, the building is striking and unique and despite its architectural complexity it  was well equipped for the needs of the students and their studies. There was creativity in every corner!

On arrival, we were greeted by the teachers of the Department of Graphic Design and Communication to give us a tour, seeing the different spaces of the centre and some of the students' projects.

What surprised us most about the Academy was its structure and working methods. In each course, students work in small groups of around 8 people, which makes personalized attention possible. The selection process to be accepted into the Academy is every demanding. The Art Academy of Latvia  also stands out for having a focus on craftsmanship and tradition with a modern and innovative vision, offering a wide range of study programs, ranging from graphic design, visual communication, ceramics, textiles, scenography and many others.

The visit to the Art Academy of Latvia was a unique and inspiring experience for us and an opportunity to discover another art and design academy and learn about its methodologies. We are very grateful for this opportunity and look forward to exploring this country and its culture again.”

 

+ information: Art Academy of Latvia