Conferència a càrrec de la il·lustradora Pilarín Bayés

 

El passat dimarts dia 16 de gener, ens va visitar a l’escola l’emblemàtica il·lustradora catalana Pilarín Bayés. Amb més de 1000 llibres publicats durant 60 anys de trajectòria, la creu de Sant Jordi de la Generalitat i el Junceda d’Honor, és una de les il·lustradores catalanes més reconegudes a nivell internacional ja que ha estat publicada a moltes llengües. Vam tenir l’honor de gaudir d’una fantàstica conferència, on ens va deixar a tots embadalits amb la seva presència, el seu coneixement i la seva seguretat al dibuixar.

Ens va explicar la seva manera d’entendre les eines que ens donen els coneixements de grans pintors clàssics; la seva manera de crear personatges; com ella, com a ninotaire i ara considerada artista, va desenvolupar-se en el sector; el tracte amb els editors... i mentre ens explicava tot això ho anava plasmant a la pissarra amb el seu estil inconfusible.

Gràcies, Pilarín, per transmetre'ns la teva energia i entusiasme!