Conferència a càrrec d’Àfrica Fanlo

 

El passat dijous 1 de febrer, vam gaudir d'una fantàstica conferència a càrrec de la il·lustradora Àfrica Fanlo. Des de la caràtula del programa d'Andreu Buenafuente, la revista Barcelonian, el festival de jazz de Granollers, jocs, cartells... ens va mostrar moltes possibilitats de la il·lustració fora de l'àlbum il·lustrat infantil. També ens va parlar de la importància de ser nosaltres mateixes a l'hora de crear i no preocupar-nos per buscar un estil. Va fer la reflexió d'anar més enllà de les xarxes amb els referents i buscar en el Barroc, els impressionistes, els grecs... la inspiració per la nostra tasca creativa. "No us preocupeu per l'estil, ens deia, intenteu fer el que no faci ningú. L'estil és una manera de mirar, no d'expressar-se, és la teva manera de veure el món".

Ens comentava que la il·lustració és per ser llegida a diferència de la pintura que és per ser exposada.

I ens inspirava d'aquesta manera "Posa el braç, el llapis, el cap i el cor. Ets un canal, no un creador diví. Poseu l'antena"

Gràcies, Àfrica, per la teva pedagogia i la teva confiança.