L’ Anti*Natura. Presos del sistema. Mar Filella

  • Nom del projecte: L’ Anti*Natura. Presos del sistema
  • Autor: Mar Filella
  • Estudis: CFGS Tècniques Escultòriques
  • Curs: 2020/21

Aquest projecte és una instal·lació a Sant Antoni de Vilamajor. La idea és expressar ràbia i destrucció perquè ens hem oblidat de ser natura. Creiem que som immortals, que ho podem controlar tot i que no hi ha res que ens freni... però no. Aquestes reflexions són la base d’aquest treball, és la dualitat confrontada de vida – capital, ètica – màfia, comunitat – individualisme, cooperació – competició, generositat, avarícia... I aquesta dualitat està sintetitzada com a natura-antinatura.

L’autora ha volgut materialitzar, d’una manera simbòlica, el que per a ella és la nostra societat occidental capitalista i patriarcal. Ha posat el focus en allò fosc del sistema que ens governa i que fa plantejar-nos una alternativa, tot pensant en un món millor, més just i respectuós amb la vida.