Experiència ERASMUS a la University of Zagreb

Les professores de la nostra escola Zaira Anselmo i Georgina Alcàcer van visitar la Facultat de Gràfica de la University of Zagreb (Croàcia)

durant els dies 27 a 29 d’Abril de 2022 en el marc del programa ERASMUS. A continuació ens expliquen la  experiència de la seva mobilitat “training”:

Ens va rebre la Ivanna Zganjar, coordinadora Erasmus de la Facultat. Ella ens havia preparat reunions amb professorat especialitzat en gràfica i interactiva.

Després de la rebuda de la Ivanna, i de les seves explicacions sobre la institució, ens va rebre la professora Irena Bates, especialista en pre-producció i part del departament de Printing. Ella ens va fer una demostració de les diverses impremtes de les que disposen, dues offset molt antigues que són tot un tresor!

Després ens va rebre en Josip Bota, PhD del departament de disseny gràfic, especialitzat en packaging. Ens va mostrar l'ala superior de la facultat, on ens va fer una demostració de com s'aplica un programari específic per al disseny 2D/3D i com amb una maquinari especialitzat (troqueladora plotter) arriben a produir un prototip real.

A continuació ens va mostrar diverses de les instal·lacions de la facultat fins arribar a l'aula especialitzada en user experience. Allà vàrem poder fer tests d'usabilitat i veure els resultats obtinguts per el hardware Tobi (lector de retines) i el software PupilsLabs, del qual varem quedar enamorades!

A l'endemà, vàrem assistir a una classe-taller del grup de 3r dels estudis de disseny, on treballaven tècniques tradicionals. El professor especialista ens va rebre, i la seva adjunta, la Petra, va ser qui ens va ensenyar els treballs de l'alumnat, així com diverses de les tècniques de gravat que ensenyen a la facultat.

Ha estat una experiència extraordinària i ens hem sentit molt ben acollides!

+ informació:  University of Zagreb