Conferència a càrrec de Māra Lorberga

From Abroad 2022.23: talks and lectures in English about Art and Design
Māra Lorberga: Contemporary Sculpture in Latvia
Divendres 21 Abril 2023 a les11:30
aula 12

L’Art Academy of Latvia a Riga és una de les nostres institucions partners en el programa ERASMUS+. Māra Lorberga, que treballa com a project manager al Taller de projectes creatius i és professora al departament d’escultura d’aquesta institució, va fer una presentació en anglès sobre l’escultura contemporània a Letònia.
Durant la seva presentació, Māra Lorberga va mostrar una selecció d’obres de la generació més antiga -Jānis Karlovs, Ojārs Feldbergs, Andris Vārpa, Pauls Jaunzems-, la següent -Gļebs Panteļejevs, Aigars Bikše, Kārlis īla, Ivars Drulle- i la generació més jove -Ginters Krumholcs, Egons Peršēvics-. Alguns d’aquests artistes són professors a l’Art Academy of Latvia.

Després d’aquesta conferència, Māra Lorberga va fer una breu presentació de l’Art Academy of Latvia, que ha estat un dels nostres partners ERASMUS des del 2011.

+ informació: Art Acadeny of Latvia

 

Māra Lorberga: Contemporary Sculpture in Latvia
Friday 21st April 2023 at 11:30
room 12

The Art Academy of Latvia in Riga is one of our ERASMUS partner institutions. Māra Lorberga, who works as a Project Manager in The Workshop of Creative projects and Teacher in the Sculpture department in this institution, made a presentation in English about Contemporary Sculpture in Latvia.

During her presentation Māra Lorberga showed a selection of works of the oldest generation - Jānis Karlovs, Ojārs Feldbergs, Andris Vārpa, Pauls Jaunzems-, the following one - Gļebs Panteļejevs, Aigars Bikše, Kārlis īla, Ivars Drulle- and the youngest generation- Ginters Krumholcs, Egons Peršēvics-. Some of these artists are professors in the Art Academy of Latvia.

After this lecture Māra Lorberga made a short presentation of the Art Academy of Latvia which has been one of ERASMUS partners from 2011.

+ information: Art Acadeny of Latvia