Lliurament premis carpeta Pau Gargallo 25.26

Un any més, l'alumnat participa en la creació del disseny de la carpeta de l'escola pel següent curs.
Aquest curs, els i les alumnes de l’escola han pogut participar en el IV Concurs carpeta Pau Gargallo en el que es decideix el disseny de la carpeta de l’escola per al curs 2025-26.

Els cartells presentats s’han exposat a l’espai expositiu de l’escola i un jurat format per membres del professorat ha triat tres propostes finalistes, d’entre les quals tota la comunitat educativa ha seleccionat la proposta guanyadora. Enguany, la carpeta més votada ha estat la de l’alumna del CFGS de Gràfica Impresa, Sandra Valverde.

Les carpetes finalistes són les de les alumnes del CFGS de Gràfica Impresa Lucía Gómez i Ruth Segura.

Gràcies a tot l’alumnat que hi ha participat i moltes felicitats a les guanyadores!

Cooperart: La mascota per al projecte Transitar!

La Diputació de Barcelona ha estrenat al Saló de l’Ensenyament la mascota dissenyada per l’alumna de 2n del CFGS d’Animació Ariadna Sarria dins del projecte Transitar.
El disseny de l’alumna Ariadna Sarria (@ariadna_sarriasart), de 2n del CFGS d’Animació, ha estat el seleccionat per acompanyar els recursos d’orientació en línia dins del projecte Transitar de la Diputació de Barcelona. Aquest projecte s’ha dut a terme en el marc del programa Cooperart. La Gemma Guasch i el Josep Asunción han fet un seguiment de les diverses propostes de l’alumnat de 2n curs.

El grup ha treballat des de les primeres propostes al desenvolupament d’un personatge preparat per animació i impressió a partir del brífing donat. L’alumnat ha materialitzat els personatges al mòdul de Tècniques d’Expressió Gràfica, amb el suport del de Projectes d’Animació.

La mascota guanyadora es pot veure a la pàgina web de Transitar en la secció dels recursos online. Aquesta mascota explicarà les diferents eines i apareixerà animada. Ara per ara, es pot veure en les fitxes que es van presentar al Saló de l’Ensenyament.

Ha estat una experiència molt enriquidora perquè el grup ha pogut treballar un projecte professional des de l’inici al final i veure el resultat funcionant en un espai físic i online.

Més informació DIBA

Terceres jornades de Còmic – 9 i 10 d’abril

El dimecres 9 i el dijous 10 d’abril se celebraran les terceres jornades de Còmic
A l'EA Pau Gargallo celebrem les terceres jornades de Còmic a aquest 2025. L'esdeveniment es durà a terme el dimecres 9 i el dijous 10 d’abril. Hi haurà exposicions, parades de venda, conferències, xerrades i presentacions.

Agenda de les jornades:

Dimecres 9 d’abril

  • 15:30 - Xerrada amb l’autora Maribel Carod / Lloc: entrada de l’escola.
  • 18:30 - Presentació del Còmic Esquixos. Amb l’autor Toni Benages i Gallard, els escriptors Ferran Garcia i Eva Espinosa i l’editor Ricard Planes / Lloc: sala Espai Betúlia de Badalona.

Dijous 10 d’abril

  • 15:30 - Presentació del còmic “Mejor en el vacío” amb el dibuixant Pol Grau José Maria, el colorista Ivan Bastos i l'editor González Enrique / Lloc: entrada de l’escola.
  • 18:30 - Xerrada amb l’autora Marina Saez / Lloc: entrada de l’escola.

No us ho perdeu! Us hi esperem!

Visita a la botiga Casa Amatller – Simón Coll

Visita a la botiga Casa Amatller - Simón Coll de l'alumnat de 2n del CFGM d'APGI
L'alumnat de 2n del CFGM d'Assistència al Producte Gràfic Imprès (APGI), ha assistit a la botiga Casa Amatller - Simón Coll (@simoncollxocolaters ), per veure els diferents dissenys gràfics i la publicitat plasmada en els packagings. La sortida s'ha realitzat per un projecte que s'emmarca a l'assignatura d'Autoedició de programes (InDesign, Illustrator i Photoshop).

Autenticitat, proximitat i qualitat defineixen Simón Coll. Sis generacions familiars han contribuït a mantenir l'esperit de l'ofici xocolater des de 1840 i en continuar traslladant la cultura de la xocolata i el cacau d'una manera única i sense precedents. Garantir el sabor i l'excel·lència dels seus productes són les premisses per les quals, constantment, continuen innovant amb fórmules i procediments propis.

Més de 180 anys d’experiència com a mestres xocolaters i elaboradors, de manera artesanal i cuidant cada detall, segueixen compartint aquesta passió i saber fer des de Sant Sadurní d’Anoia, el punt de partida de Simón Coll i des d’on continuen escrivint la seva història. Simón Coll Xocolaters i Chocolate Amatller donen pas a quasi dos segles d’història, on la constància, la innovació i la qualitat dels productes formen part del seu ADN.

Xavier Blanch, taller de narrativa creativa

Visita de Xavier Blanch, taller de narrativa creativa per a àlbums il·lustrats
Xavier Blanch, escriptor i exdirector de l’editorial La Galera, ens va visitar per compartir els seus coneixements sobre la creació d’àlbums il·lustrats amb l'alumnat de 2n del CFGS d'Il·lustració. Impartint un taller de creativitat narrativa en dues sessions enfocades en les tècniques essencials per escriure un bon conte.

El taller té com a objectiu ajudar l'alumnat a escriure un text, comprendre com aquest i la imatge han d’establir un diàleg fluid i significatiu dins d’un àlbum il·lustrat. Més enllà d’explicar històries, es tracta de construir un binomi equilibrat on paraules i il·lustracions es complementin i s’enriqueixin mútuament.

A més, el Xavier Blanch ens revisarà els projectes integrats de l'alumnat d'aquest curs, oferint el seu punt de vista i experiència com a escriptor i en el sector editorial. La seva visita representa una gran oportunitat per aprofundir en els mecanismes narratius. Sens dubte, una experiència enriquidora per a les futures il·lustradores.

Xerrada del Joan Turu

Joan Turu ens visita per iniciar el projecte de mural a l’escola Lola Anglada
L’il·lustrador i muralista Joan Turu ens va visitar per compartir la seva experiència en el món de la pintura mural. La seva conferència a l'alumnat de 2n del CFGS d'Il·lustració va ser el punt de partida d’un projecte molt especial: la creació d’un mural per a l’escola Lola Anglada, situada al parc de Ca l’Arnús.

Durant dues hores, Turu va oferir una xerrada enriquidora en què va explicar com enfoca els seus projectes murals, des de la planificació inicial fins a l’execució final. Ens va parlar de la seva manera de treballar amb els clients, com organitza el calendari de feina i els aspectes tècnics que cal tenir en compte, com el tipus de pintures i les dificultats segons les diferents superfícies.

A més, ens va fer un recorregut per la seva trajectòria professional, aprofundint en el seu treball dins el món editorial i la publicació de llibres. Va compartir amb nosaltres com va començar i com ha evolucionat al llarg dels anys, mostrant-nos els diferents tipus de projectes que ha desenvolupat. També va ser molt generós explicant com gestiona els honoraris, el perfil de clients amb qui treballa i la manera de preparar encàrrecs segons les necessitats de cada projecte.

El seu to proper i la passió amb què va transmetre la seva experiència van captivar les alumnes, que van quedar encantades amb la seva visita. Sens dubte, ha estat una font de motivació per impulsar aquest nou repte creatiu: el mural de l’escola Lola Anglada.

Conferència de Perico Pastor

Conferència de Perico Pastor per l'alumnat de 1r i 2n del CFGS de Còmic.
L'alumnat de 1r i 2n del CFGS de Còmic va assistir a la conferència del grandíssim Perico Pastor i va ser molt profitós pel seu futur laboral i professional perquè els hi va donar enfocaments que no havien conceptualitzat abans.

Perico Pastor és un reconegut artista de fama internacional. És pintor, il·lustrador i ha treballat assíduament a publicacions com New York Times, New York Herald, Harper’s Bazar, Vogue, New Yorker i a casa nostra a La Vanguardia, El Periódico, El País entre les més destacades. Pastor ha realitzat exposicions de la seva obra arreu del món.

És una figura clau a l’art i la cultura contemporània amb propostes sorprenents i úniques. Entre les seves obres recents cal destacar la il·lustració de la Bíblia (amb més de 1500 imatges), un fris per Sant Just i Pastor (Barcelona) o els frisos a l’Hospital del Mar.

Helena Arráez, guanyadora Festes de Maig 2025

Helena Arráez autora del cartell Festes de Maig 2025
El passat dilluns, 24 de març, es va fer la roda de premsa per a fer públic el que serà el cartell oficial de les Festes de Maig de Badalona 2025. Helena Arráez és l’alumna del cicle de CFGS d’Il·lustració que ha tingut la sort de ser triada com a guanyadora del concurs, d’entre les 37 propostes presentades.

L’acte ha tingut lloc a l’edifici municipal El Viver i ha estat presidit per l’Excm. Sr. Alcalde, Xavier García Albiol. També hi han assistit les dues finalistes: Sandra Valverde, del cicle de CFGS de Gràfica Impresa i Xènia Alcántara, del cicle de CFGS d’Il·lustració.

L’obra presenta una mirada des de l’església de Santa Maria cap a la plaça de la Vila en festes i està plena de referències a la cultura badalonina, on el foc, la mar i les tradicions sempre estan presents. De manera simbòlica, el cartell inclou la figura d’un dimoni d’esquena, que mira des de dalt d’un edifici cap a la plaça i veu com la ciutat s’obre cap al mar.

Moltes felicitats a les tres!

Aquí teniu el programa de les festes per si hi voleu assistir: Programa

Taller d’enquadernació d’un àlbum il·lustrat

La Carla Busquets (La Frivé) taller d’enquadernació d’un àlbum il·lustrat
L'alumnat de 2n del cicle de CFGS d'Il·lustració va gaudir del taller d’enquadernació avançada, impartit per la Carla Busquets de La Frivé. La Carla està especialitzada en llibres d'artista, enquadernació, conservació i art en paper.

En aquest taller, l’alumnat ha pogut veure el procés complet d’un àlbum il·lustrat, des de la seva ideació fins al tancament del projecte amb la producció editorial. En el procés del taller s'ha partit d’un conte clàssic com a base, a partir del qual, l'alumnat n'ha fet una versió més contemporània.

Gràcies a aquest taller, l’alumnat ha entès la necessitat de treballar per quadernets, les possibilitats de relligament que existeixen per aquesta publicació, la composició, les parts d’un llibre i els diferents materials i tècniques d’acabats.

Ha sigut tot un repte per comprendre les necessitats d’un projecte d’àlbum il·lustrat, i posar en pràctica el procés de producció complet.

Laura Benedito “Tornar a caminar. Able”

Laura Benedito presentarà el número 7 del còmic RecerCòmics que porta per títol “Tornar a caminar. Able”.
Demà dijous 27 de març a les 19:00 h
Aula 4 de l'EA Pau Gargallo

La Laura Benedito presentarà el número 7 del còmic RecerCòmics que porta per títol “Tornar a caminar. Able”. La Laura és pintora, il·lustradora i professora d’art i pintura, és diplomada del cicle formatiu de CFGS de Còmic de l'EA Pau Gargallo i llicenciada en Belles Arts. @laurabenedito

No t'ho perdis! T'hi esperem!

Bio: Sóc la Laura, Bene per als amics. Tinc 26 anys i sóc pintora, il·lustradora i professora d’art i pintura. Em vaig llicenciar en Belles Arts el 2020. Des de llavors, he anat acceptant encàrrecs tant d’institucions com de particulars.

També em vaig diplomar en il·lustració de còmic a l'Escola d'Art i Disseny Pau Gargallo, on vaig fer unes pràctiques que em van permetre, juntament amb uns companys increïbles, publicar un relat breu sobre la precarietat laboral. Una mica més endavant vaig tenir la sort de ser la il·lustradora d’un còmic de divulgació que es va publicar a principis d’aquest any.

Hi ha dues coses que marquen molt les meves creences artístiques: la primera és que qualsevol persona pot aprendre a dibuixar, cosa que significa que l’art és per a tothom, i la segona és que sempre hem de continuar aprenent.