From Abroad 17/18 talks and lectures in English about Art and Design

Interacció entre l'ésser humà i l'espai a través de l'autoretrat fotogràfic Tesi final per al Màster en Disseny gràfic University of Zagreb, Faculty of Graphic Arts, curs: Disseny Gràfic exposició del 30 Novembre al 15 Desembre 2017 Espai d'Art ESDAP Badalona Pau Gargallo.

Ivona Nestić, de la University of Zagreb va estudiar com a alumna ERASMUS durant tot el curs acadèmic 16/17 a la nostra institució, on va treballar en la tesi final del seu Màster en Disseny Gràfic. A continuació ens ofereix un breu resum del seu treball.

“Vaig fer aquestes fotos com a part del meu treball final, que vaig començar a fer durant el meu intercanvi Erasmus a ESDAP Catalunya / campus Badalona Pau Gargallo durant el curs acadèmic 16/17. Totes elles van ser preses a Barcelona. Els autoretrats sempre han estat presents a l'art, en forma de pintura, escultura i posteriorment fotografia. El que fa que els autoretrats fotogràfics siguin tan interessants és que són accessibles a tothom i que poden transmetre missatges de manera ràpida i senzilla. Tota persona, no només els artistes, poden ser creadors de la seva pròpia imatge. Aquesta possibilitat ha permès generar els milions de "selfies" que veiem avui. Qualsevol forma d'autoretrat també pot ser una eina útil per a l'autoanàlisi i / o la teràpia, així com també una obra d'art.

En aquesta sèrie de fotografies seleccionades es poden veure les diferents tipologies d'autoretrats. Les primeres tres fotos es van fer amb una càmera Nikon D7000, instal·lada en un trípode i disparant amb temporitzador. La composició era difícil d'ajustar i hi va haver molta experimentació. A continuació, hi ha dues de les "selfies" realitzades per investigar diferents maneres d'utilitzar la càmera frontal del telèfon mòbil per capturar composicions interessants i informació en missatges visuals. Les dues últimes fotos es van fer en un estudi. Els elements (objectes) d'aquestes s'utilitzen com a símbols en la descripció del "jo". Al final, ni tan sols es necessita la persona a la imatge, per transmetre el missatge sobre aquesta persona, aprofundint així en el significat i la comprensió d'un autoretrat.”

Més informació sobre la University of Zagreb, Faculty of Graphic Arts: http://www.grf.unizg.hr/en/