Exposició Inspired

ESDAP Catalunya campus Pau Gargallo

Del 23 de març al 6 d'abril de 2018

Després de visitar l'exposició Susan Meiselas. Mediacions a la Fundació Antoni Tàpies i encoratjats pel Departament d'Educació d'aquesta institució, alumnes de 2n curs de ESDAP Catalunya campus Pau Gargallo i estudiants ERASMUS de la Universitat d'Ulster van iniciar un projecte fotogràfic inspirat en l'obra de Susan Meiselas 44 Irving St / Photos and letters (1971).

Susan Meiselas, que ja havia fet una presentació personal de la seva exposició a un altre grup d'estudiants de l'EASD Pau Gargallo, el 11 d'octubre de 2017, explica aquest treball a la seva pàgina:

"Vaig fer el meu primer curs de fotografia mentre feia un màster a la Harvard Graduate School of Education. Per al projecte de curs final, vaig fer un retrat de 4x5 polzades de cadascun dels meus veïns de la pensió on vaig viure, posats en un lloc de la seva elecció a casa. Quan vaig donar una còpia als meus retratats i els vaig demanar que escrivissin sobre com es veien en les seves fotos, sovint les seves paraules explicaven quelcom més que allò que  les imatges transmetien ".

Inspirats en aquest projecte es va proposar als alumnes de fer un conjunt de retrats fotogràfics de persones del seu entorn. Després, en mostrar aquestes imatges als retratats, aquests van escriure sobre ells mateixos i sobre com es reconeixien en les fotos,  de forma similar a la que Susan Meiselas va utilitzar al seu projecte 44 Irving Street. Imatge fotogràfica i text autobiogràfic conformen així els retrats resultants.

Els estudiants participants en aquest projecte són Enrique Castro, Mercè Chacón, Joel Duch, Yana Eltsova, Amanda Espinosa, Eduard Fernández, Raquel Garcia, Carla Lecha, Laura Martínez, Laura Navarro, Gisela Neira, Eric Olmedo, Anna Pasamontes, Júlia Mateu, Berta Temprano , Adrià Tomàs i Sara Vega de ESDAP Catalunya i Aynsley Longridge i Oisin McKeever de la University of Ulster

ESDAP Catalunya campus Pau Gargallo mostra part d'aquest projecte del 23 de març al 6 d'abril de 2018. En un futur proper és probable que aquest treball també sigui mostrat a la Fundació Antoni Tàpies.

A continuació es referencien alguns dels textos corresponents a algunes de les fotografies seleccionades:

Eva por Laura Martínez

“Me llamo Eva, tengo 18 años. Estudio Administración y Dirección de empresas en la Universidad Autónoma de Barcelona. Hago el horario de tardes y cojo el tren de lunes a viernes. En el tren hablo con Carla porque no puedo escuchar música con el móvil y como vamos juntas a clase hablamos de los trabajos pendientes de nuestra vida. El tren nos ha hecho coger confianza. Los fines de semana trabajo mañana y tarde en un bar de la Avenida Barcelona en Terrassa, cercano a mi casa. Me lo paso bien, pero me cansa mucho y no me queda tiempo libre para pasarlo con mi familia, mis amigos o mi novio”

Ryan by Aynsley Longridge

“From the first whistle blow, that's when I am most happy. Being completely immersed in the game I can forget any problems I have had that week. When playing football, you aren't just yourself, you are a team. Constantly talking and screaming and pointing and running, it produces so much adrenaline and excitement.”

Jordi per Joel Duch

"Sempre m'han agradat les alçades, m'agrada pujar a grues, edificis o qualsevol altra plataforma més alta que els altres edificis. El que més m'agrada és el moment d’arribar a dalt i mirar el paisatge, m’hi puc passar hores veient la ciutat, normalment penso en el petits que som"

Noemí per Gisela Neira

“Sóc la Noemí Quadras, una de les integrants del grup 9Pins de teatre amateur de Tiana. Aquesta foto es va fer durant un assaig de Els Miserables al teatre Albéniz de Tiana. L’escena correspon al moment en què Fantine ha perdut tot el que té per poder aconseguir diners per pagar les medecines de la seva filla. El que sento quan veig aquesta foto és la tendresa que m’inspirava aquest personatge i com en alguns assajos, quan estava concentrada, aconseguia ficar-me en la pell del personatge i les llàgrimes en queien mentre cantava I dreamt a dream”.

La Puri per Carla Lecha

“Sóc la Puri i havia estat professora de la Carla a P3. Eren tres classes i ella estava dins dels Cargols blaus. Era una nena que es portava super bé. Era riallera i simpàtica. No acostumava a plorar massa i sempre feia el que se li manava. Després de més gran vaig ser professora d’ella a optatives que feia i evidentment seguia sent igual que quan era petita. Un plaer haver-la tingut d’alumna.”

Mar por Eric Olmedo

“Soy Mar. Me encanta todo lo relacionado con el arte, soy maquilladora y actualmente estoy estudiando ilustración. Me puedo tirar horas en tiendas de maquillaje mirando y probando productos, tanto que en la foto ya nos echaron del recinto porque cerraban.”

Aitor por Adrià Tomàs

“No podía elegir otro sitio, vale sí, no es muy normal estar dentro de una nevera pero es el único sitio donde 100% no se me va a calentar la birra. Aparte de liarla en este sótano perdido hacemos cosas eh, no os penséis que la vida es beber cervezas, bueno, quién sabe. Adri, como la mayoría de Bachimbolo hemos estado muy unidos, somos todos vecinos de un barrio de Badalona y desde bien pequeños nos ha gustado hacer cosas raras y que duren mucho!”

Laura per Anna Pasamontes

“El meu nom és Laura. Estic aquí amb algunes amigues. Hem anat a sopar i hem vingut aquí a donar una volta. Per aquí sempre et trobes a gent que coneixes o en coneixes de nova, per això m’agrada venir.”

Més informació: http://www.susanmeiselas.com/     https://www.fundaciotapies.org/site/spip.php?rubrique1526

 

After visiting the exhibition Susan Meiselas. Mediations at the Fundació Antoni Tàpies and encouraged by the Education Department of this institution, 2nd level students from ESDAP Catalunya campus Pau Gargallo and ERASMUS students from the University of Ulster started a photography project inspired by Susan Meiselas’ work 44 Irving St / Photos and letters (1971).

Susan Meiselas, who had already made a personal presentation of her exhibition to another group of students from EASD Pau Gargallo on 11th October 2017 talks about this work on her website like this:

“I took my first photography course while pursuing a master’s degree at Harvard Graduate School of Education. For the final course project, I made a 4x5 inch portrait of each of my neighbors from the boarding house where I lived, posed in a spot of their choosing at home. When I gave my subjects a print and asked them to write about how they saw themselves in her pictures, more often than not their words told a tale that the images alone did not relay.”

2nd level students from ESDAP Catalunya campus Pau Gargallo and ERASMUS students from the University of Ulster were asked to take a selection of photography portraits of people from their neighbourhood. After showing these pictures to them they were asked to write about themselves and about how they saw themselves in their pictures in a way similar to Susan Meiselas’  work ‘44 Irving Street’.

Students participating in this project are Enrique Castro, Mercè Chacón, Joel Duch, Yana Eltsova, Amanda Espinosa, Eduard Fernández, Raquel Garcia, Carla Lecha, Laura Martínez, Laura Navarro, Gisela Neira, Eric Olmedo, Anna Pasamontes, Júlia Mateu, Berta Temprano, Adrià Tomás and Sara Vega from ESDAP Catalunya, Aynsley Longridge and Oisin McKeever from the University of Ulster.

ESDAP Catalunya campus Pau Gargallo is showing part of this work from 23rd March to 6th of April 2018. This project might be shown at the Fundació Antoni Tàpies in a near future.