Vínculo, projecte finalista

Els alumnes de 2n de PIDO i 3r d'ESDAP, Claudia Rodríguez Marbot, Paula Sánchez Martínez i Pablo Otto Lucero Ascencio són finalistes amb el seu projecte Vinculo als Premis Habitàcola 2018 - Lectures de Bibliobús.

Vínculo

Amb aquest projecte pretenem crear un vincle entre la parada en si i el concepte de comunitat. La nostra finalitat és crear un punt de trobada on es puguin intercanviar opinions i que al seu torn fomenti la lectura, ja sigui individual o en grup. Per a això, proposem un espai on la comoditat i l’estètica funcional interactuen a partir de la lectura.

La nostra proposta consta de 3 mòduls a base de llistons de fusta de contraxapat amb un acabat en fusta de cirerer i amb un revestiment enconxat de neoprè. El primer mòdul tindrà una capacitat d’entre 1 i 12 persones i serà un lloc perfecte per a l’intercanvi d’opinions.

El segon, constarà d’una pantalla tàctil des d’on poder fer les teves comandes de llibres i que funcionarà gràcies a una petita placa solar col·locada en la part superior d’aquest; una ranura on dipositar els llibres que seran emmagatzemats en un dipòsit a la part inferior del mòdul; una lleixa per poder dipositar llibres que ja no llegeixis i poder donar-los una segona vida i un compartiment on hi seran les connexions elèctriques necessàries per al bon funcionament del bibliobús.

El tercer mòdul està pensat com un espai on llegir amb una mica més de privacitat, amb una capacitat màxima de 2 persones al seu interior, al seu exterior hi haurà col·locada una taula i un banc permetent que més persones puguin utilitzar-lo. Tots estaran units gràcies a unes línies de color groc com les del bibliobús que seran justament les que vincularan tots els elements proposats i la mateixa parada.

Més informació:

http://arquinfad.org/premishabitacola/finalistes/vinculo/