About our ERASMUS experience

From Abroad 17/18 Talks and lectures about Art and Design

EASD Pau Gargallo / ESDAP Catalunya campus Pau Gargallo

Maise Corral, Maria Núñez and Cristina Ruiz

About our ERASMUS experience: Accademia di Belli Arti di Brera, Milano

Talk in Catalan

 

Friday 22nd June 2018 at 12:00

Room 12

After coming back from their ERASMUS mobilities the teachers  Maise Corral, Maria Núñez and Cristina Ruiz will make an oral presentation of their experience at the Accademia di Belli Arti di Brera which they visited from 23rd to 27th April 2018.

On this presentation the teachers Maise Corral and Maria Núñez will explain how they delivered a workshop about Ecological engraving (gravat verd) while Cristina Ruiz will explain her experience in Brera where she delivered a lecture in Italian about Catalan Modernism.

On the other hand the overall objecties of their mobilities also consisted in strengthening the relationship between our institutions and building collaboration between teachers and students from EASD Pau Gargallo, ESDAP Catalunya and Accademia di Belli Arti di Brera.

More information:

https://www.accademiadibrera.milano.it/it/modernismo-catalano.html

 

Després de tornar de les seves mobilitats ERASMUS, les professores Maria Núñez, Maise Corral i Cristina Ruiz faran una presentació oral de la seva experiència a l’ Acadèmia de Belles Arts de Brera, (Milà) que van visitar en el marc del programa ERASMUS+ del 23 al 27 d’Abril de 2018.

En aquesta presentació les professores Maise Corral i Maria Núñez explicaran com van impartir un workshop sobre “Gravat verd” mentre que la professora Cristina Ruiz explicarà la seva experiència a Brera on va impartir una conferència en italià sobre el Modernisme català.

D’altra banda els objectius generals de les seves mobilitats van consistir també a reforçar la relació entre les institucions EASD Pau Gargallo, ESDAP Catalunya i l’ Acadèmia de Belles Arts de Brera i fomentar la col·laboració entre professors i alumnes d’aquestes.

A continuació es presenta una descripció del taller sobre Gravat Verd impartit per les professores Maria Núñez i Maise Corral:

Gravat verd

L’activitat desenvolupada a la Acadèmia de Belles Arts de Brera (Milà), per les professores Maria Núñez i Maise Corral, va consistir en un taller teòric-pràctic sobre la tècnica de gravat que utilitza com a planxa un cartró de tetrabrik reciclat; és per això i perquè no fa servir àcids ni altres productes tòxics (amb excepció de la tinta d’imprimir), que se l’anomena “gravat verd”.

- Per iniciar la classe es van passar uns vídeos sobre Barcelona i sobre les Escoles d’Art de Catalunya, fent especial èmfasi en els nostre centres de procedència, l’EASD Pau Gargallo de Badalona i ESDAP Catalunya.

- Seguidament es va projectar un powerpoint en italià, explicant els diferents passos del procediment, començant pels materials necessaris, el procés de gravat de la matriu i les possibilitats que ofereix aquest material per ser retallat a més de ratllat, rascat o perforat.

- També s’hi van incloure imatges de l’entintat, la impressió mitjançant el tòrcul i una sèrie d’exemples realitzats per alumnes de l’escola dins la matèria de gravat que imparteix la professora Maria Núñez.

- Fet això, es va passar a la part pràctica, indicant als alumnes com havien de treballar i acompanyant-los en tot el procés, fins a l'obtenció dels seus propis resultats.

- La sessió va ser interessant i amb uns resultats que creiem força reeixits, i sobretot se’ls va obrir, tant als alumnes com a la docent de l’escola que va assistir al seminari, un camí a desenvolupar en treballs futurs.

Més informació:

https://www.accademiadibrera.milano.it/it/modernismo-catalano.html