Premi Talent Emergent del CCAM

Pau Jurado i Llorenç Guàrdia, exalumnes del CFGS d'Escultura, ha rebut el Premi "Talent Emergent" dintre els Premis Nacionals d’Artesania pel seu PFC Tecno-Spider.

Aquesta setmana s'han fet públics els premis de la Quarta Edició dels Premis Nacionals d’Artesania de la Generalitat de Catalunya, atorgats pel Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya.
El Projecte Final de Cicle Tecno-Spider, de Pau Jurado i Llorenç Guàrdia, ha guanyat el Premi "Talent emergent".
Els Premis Nacionals d’Artesania tenen l’objectiu d’incrementar el prestigi en la societat de l’activitat artesanal, permetre fer visible la importància del sector artesà català en el conjunt de l’activitat creativa i productiva del país i la seva especial presència en l’àmbit de l’emprenedoria.

El jurat ha valorat que el projecte Tecno-Spider hagi materialitzat un projecte tècnicament complicat d’escultura cinètica.

"El Projecte E.C.I.M neix de la voluntat de crear una nova companyia artística amb la finalitat d'unir la tecnologia i la natura a través d'escultures cinètiques mecanitzades, amb la possibilitat de tripular-les i amb la Tecno-Spider com primera obra.
L'objectiu és que les peces tinguin la capacitat de desplaçar-se per l'espai, amb l'opció de crear una experiència a través del moviment, on l'espectador tingui la capacitat d'interactuar directament amb elles aconseguint així que pugui formar part de la obra.
Una de les característiques principals de l'escultura és l'absència de rodes com a principal mètode de desplaçament, i aquesta idea es constitueix com a condició "sine qua non" al disseny de les properes idees.
L'aranya està inspirada en el mecanisme inventat per l'artista Theo Jansen i el resultat de l'experiència ha significat el principi d'un sentiment expressat a través de l'escultura cinètica com a obra interactiva deixant de banda el estereotip de l'art com un objecte només d'exposició. No hagués estat possible sense el suport de l'escola i els mecenes del crowdfunding organitzat a través de Verkami."
Pau Jurado i Llorenç Guàrdia