RETORNS. Xerrada de Maria Bosch

22.01.2019 12:00h Aula 6

Exalumnes de Ceràmica ens parlen de la professió: Maria Bosch, ceramista

Amb motiu del 50è aniversari de l'escola, el CFGS de Modelisme i disseny Ceràmic organitza un cicle de conferències on exalumnes de l'escola parlaran de la seva experiència i trajectòria formativa i professional.

Maria Bosch te una llarga trajectòria com a ceramista i docent en diverses escoles.  És Co-fundadora  i membre activa de l’Associació de Ceramistes del Vallès amb seu a Sabadell.

Des del 1986 i fins l’actualitat disposa de taller propi a la ciutat de Sabadell on es dedica a desenvolupar un treball personal i de recerca en el  món de la ceràmica.

"El meu treball prové de la tradició ceràmica, d’aquest objecte comú a la majoria de les cultures que és la gerra.
Durant la meva trajectòria com a ceramista, les peces han canviat de grandària i volum, forma i color, però sempre han conservat la particularitat de ser contenidors, receptors de pensaments i emocions íntimes.

El canvi és l'únic moviment constant, i la reflexió és vital per crear un nou llenguatge, la matèria parla i tu decideixes.

Actualment, les peces tenen formes irregulars, la seva forma es genera capriciosa, el color més predominant sovint és el blanc, necessitat de silenci. La intenció és crear una espècie de profunditat que convidi al visitant a submergir-se en l'obra i viatjar al seu voltant. Tot el temps, en segon pla, sempre hi ha un treball gràfic molt subtil, gairebé com una petita cal•ligrafia, un xiuxiueig que ens parla suaument a cau d’orella.

A nivell tècnic, he explorat la construcció amb xurros, planxes i torn, a vegades en una sola peça hi ha les tres tècniques bàsiques, tot depèn de les necessitats. Igualment he fet un recorregut de recerca en les engalbes de baixa temperatura amb una intenció d’optimització dels recursos de proximitat.

Explorar i aprendre de les particularitats de les argiles i investigar sobre la creació d'engalbes . Noves formes per expressar noves necessitats, és aquest el camí que m’agradaria seguir, però com sempre tot és una incògnita."

Maria Bosch

Dirigit als estudiants del CFGS de Modelisme i disseny Ceràmic.