Exposició “Il·lustradores” i “Dissenyadores gràfiques”

L’EASD Pau Gargallo acull l’exposició “Il·lustradores” en homenatge a un conjunt de dones que han practicat aquest art amb excel·lència i l’exposició “Dissenyadores gràfiques” dedicada a una generació pionera de dones que es van dedicar professionalment al disseny gràfic a Catalunya.

Les il·lustradores mostrades són una selecció de dones nascudes abans de 1955 que representen diverses tendències de la Il·lustració a Catalunya, començant per l’època daurada que s’inicià durant el Modernisme i Noucentisme, el ressorgiment dels anys 50 i 60 fins l’actualitat.

L’exposició de “Dissenyadores gràfiques” recull dotze dissenyadores nascudes entre 1940 i finals de 1950 a Catalunya amb una trajectòria ben arrelada a casa nostra. L’excel·lència de la seva obra no ha estat mostrada de la mateixa manera que la del sector masculí i l’exposició vol homenatjar la presència femenina i el llegat cultural que han deixat en l’àmbit del disseny gràfic i la comunicació visual.

Les dues exposicions han estat organitzades pel Grup d’Estudis de Gènere: Traducció, Literatura, Història i Comunicació (GETLIHC), el Grup de Recerca den Disseny i Transformació social (GREDITS) i la Universitat de Vic.

Lloc: vestíbul del 1r pis fins el 29.01.20