Manuela Pertega, exalumna del CFGS de Còmic, ha estat nominada als Premis Eisner

Manuela Pertega, exalumna del CFGS de Còmic, ha estat nominada als Premis Eisner, els més importants de la industria del còmic a escala mundial. Ha estat seleccionada pel Premi a la millor adaptació d’un altre treball per "Giraffes on Horseback Salad: Salvador Dalí, the Marx Brothers, and the Strangest Movie Never Made".

Tal i com ens explica la Manuela:
“El còmic Giraffe on Horseback Salad és l'adaptació d'un guió cinematogràfic que ha estat oblidat durant anys, sorgit de la genial col·laboració entre Salvador Dalí i Harpo Marx. 
Josh Frank i Tim Heidecker han adaptat el guió per fer aquesta novel·la gràfica; la meva part ha estat l'adaptació gràfica de tot el contingut del llibre, la part de còmic i la il·lustrativa, pertinent a la part biogràfica dedicada a Harpo i Dalí de com es van conèixer i van fer aquesta col·laboració.
Tota la part gràfica està feta de forma tradicional, amb tinta i retoladors de base alcohol, utilitzant el color com a element narratiu i subjugat a l'estat emocional del personatge principal, la dona surrealista. Trobem parts en colors sèpies, en color, en B/N o només amb l'ús de la línia.
La imatge que comença en un estil de pel·lícula cinematogràfica dels anys 40 acaba envaïda de forma progressiva per elements surrealistes fins a arribar a una incontrolable explosió surrealista “