Visita a la Fundació Tàpies amb Susan Meiselas

Susan Meiselas presenta personalment la seva obra als alumnes del nostre centre

El passat 11 d'Octubre la fotògrafa nord-americana Susan Meiselas va fer una presentació personal en anglès de la seva obra a un grup d'alumnes i professors del nostre centre dins el marc de la seva exposició a la Fundació Tàpies Susan Meiselas. Mediacions.

L'acte, presentat per un dels comissaris de la mostra, Carles Guerra, va ser organitzat pel Departament d'Ensenyament , el Consolat dels Estats Units a Barcelona i la Fundació Tàpies.

Aquesta activitat s'inscriu dins el marc de col·laboració que el Departament d'Ensenyament ha establert entre el nostre centre i el Consolat  dels Estats Units a Barcelona i que ens ha permès en els darrers anys comptar amb la presentació personal de l'obra d'autors nord-americans tan reconeguts com el dissenyador Brian Brea (Fundació Miró, 2010) o els fotògrafs Michael Weintrob (Barcelona International Jazz Festival, 2011) i Kerry James Marshall (Fundació Tàpies, 2014).

A la vegada és aquesta l'activitat inaugural del cicle from Abroad: talks and lectures in English about Art and Design  17/18.  Aquest cicle, organitzat anualment al nostre centre des del curs 09/10, persegueix tres objectius bàsics: millorar les competències lingüístiques dels nostres alumnes en anglès, conèixer la realitat professional de diferents autors vinculats a les arts i el disseny i alimentar-nos de la diversitat cultural.

Susan Meiselas (Baltimore, 1948) és una de les figures més prestigioses del fotoperiodisme actual. Vinculada a l'agència Magnum des del 1976, gràcies al seu projecte Carnival Strippers (1972-75) aconsegueix el seu reconeixement internacional per la seva cobertura del conflictes a Amèrica Central a la dècada dels setanta i vuitanta.

Segons els comissaris Carles Guerra i Pia Viewing l'exposició Susan Meiselas. Mediacions ens mostra com l'autora "reconsidera el seu estil fotogràfic per demostrar que cada conflicte exigeix un dispositiu diferent i apareix com una fotògrafa capaç de transitar per escales de temps i conflictes que van del que és personal a una dimensió geopolítica".

Més informació: https://www.fundaciotapies.org/site/spip.php?rubrique1528  http://www.susanmeiselas.com