IV Jornades ESDAP Catalunya Campus Pau Gargallo

Conferència JORDI CUYÀS: ART I COMPROMÍS

Mercè Martínez, professora d’Història de l’Art
Josep Rodri, director d’AMABEU Teatre

Dimecres 2 de Maig 17:00h Aula 12

Jordi Cuyàs (1957-2017), professor de l'EASD Pau Gargallo durant més de vint anys, va ser també professor de Disseny Gràfic a l'ESDAP Badalona Pau Gargallo. La seva petjada com a artista, dissenyador i docent i el seu esperit altruïsta i col•laboratiu van marcar un referent per a l´alumnat i professorat del nostre centre.

Tot i el caràcter introspectiu i intimista que transpira la seva obra artística, Jordi Cuyàs va mantenir durant tota la seva vida un compromís social que es va materialitzar en alguns dels seus projectes creatius. En són un exemple, la seva exposició Danys col•laterals (2011) i els seus vídeos Louis Vuitton haute joaillerie (2012) i Tríptic de la cobdícia (2014).

De forma paral•lela Jordi Cuyàs va mantenir una estreta i fructífera col•laboració artística amb l’activista cultural, director i creador d’espectacles teatrals Josep Rodri. Amb la seva companyia Amebeu Teatre va ser el responsable de les instal•lacions artístiques, de la imatge gràfica i de l’enregistrament de bona part dels projectes de la companyia, cal destacar de forma significativa la seva participació en l’espectacle multidisciplinar i itinerant Welcome (2017), directament vinculat a l’eix vertebrador de les Jornades Accés restringit

La presentació Jordi Cuyàs: art i compromís pretén retre homenatge a la trajectòria compromesa d’aquest professor, dissenyador i artista; així com fer reflexionar sobre l´actitud que tot artista o dissenyador pot mantenir envers la millora de la societat que l´envolta.

D’altra banda, aquesta xerrada persegueix també la publicitació de l’exposició homenatge Herència, que coordinada per EASD Pau Gargallo i La Bragueta Estudio tindrà lloc el proper mes d’octubre de 2018 al Centre Cultural El Carme de Badalona.