Weapons, La guerra comença en una moqueta

Weapons, La guerra comença en una moqueta
Marc Javierre-­Kohan

Exposició del l'11 al 20 de Desembre 2018
Espai expositiu ESDAP Catalunya campus Pau Gargallo

El projecte “Weapons” comença a principis de l'any 2014, amb una conversa amb Plàcid Garcia-Planas, en què m'explica l'existència de la fira d'armament més gran del món que es fa prop de París: EUROSATORY. D'aquí va néixer la idea de mostrar la normalització del negoci de l'armament. I així estava quan em vaig trobar enmig dels atemptats del 2015 a París. El cercle mortal de la indústria de l'armament es va tancar aquella nit al meu voltant. La guerra comença en una moqueta de color magenta, la que cobreix els estands de les empreses d'armament a EUROSATORY.
Des de llavors el projecte ha agafat diverses formes, primer com a llibre "Weapons", després com a exposició "Weapons el negoci de les armes" i ara com instal•lació "Weapons, la guerra comença en una moqueta".

Marc Javierre-Kohan, Desembre 2018

Marc Javierre­Kohan (1973)

Fotoperiodista i fotògraf documental amb base a Barcelona i París. La seva obra documental es basa en agitar les consciències mitjançant el xoc entre el fons i la forma dels seus treballs. Les seves imatges retraten el considerat com a normal o banal provocant amb la forma l'espectador, situant-lo entre el "bo "i el "dolent", entre l'immoral i el moral, amb la idea de prendre consciència de les actituds humanes perjudicials. En aquesta línia de treballs es troba la seva obra documental sobre el turisme massiu “Tourist Walk” (2012),
“Lloret Paradise” (2013), “Palmatour” (2015) i “Weapons” (2014-2018).

Marc Javierre-Kohan serà el responsable de la sessió inaugural de les V Jornades ESDAP Catalunya campus Pau Gargallo el proper dilluns 17 de Desembre de 2018.
Aquestes tindran com a títol “Danys col•laterals. Del negoci de les armes a la recerca de la pau” i tindran com a objectiu l’anàlisi de la gestió de la indústria armamentística a nivell global i local.

Més informació: http://marcjavierre.com/