RETORNS. Xerrada de Joan Febrer

13.02.19 12:00h Aula 6

Exalumnes d’Escultura ens parlen de la professió: Joan Febrer, escultor

Amb motiu del 50è aniversari de l’escola, el CFGS de Tècniques Escultòriques organitza un cicle de conferències on exalumnes de l’escola parlaran de la seva experiència i trajectòria formativa i professional.

Pense (Joan Febrer Juan) Ciutadella de Menorca 07/27/1980. No es defineix a ell mateix ben bé com a un artista. Li agrada més la definició d'“aquell que sempre troba solució als problemes creatius i constructius dels demés". Diu que va escollir el món de les Belles Arts perquè en aquell moment no trobava cap opció més interessant. Encara que ell digui que no és artista, té una extensa carrera dins el camp de les Belles Arts.

Llicenciat en BBAA per la Universitat de Barcelona, Graduat en el CFGS d’arts aplicades a la escultura, amb Postgrau en Art, Arquitectura i Espai Efímer a la UPC i DEA en escultura a la Universitat de Barcelona, amb estances a la Universidad Complutense de Madrid i a The Cooper Union for the Advancement of Science and Art (Nova York).

Ha exposat de forma individual a L’Institut Francès de Barcelona, i a diversos centres de cultura nacionals i internacionals en exposicions conjuntes. Te experiència treballant amb varis artistes nacionals i internacionals de renom (Robert Wilson, Alícia Framis, David Bestué,…), així com també en museus, festivals, en el món del disseny, el teatre i la televisió.

Des de 2010 treballa al Centre de producció i recerca d’Arts Visuals Hangar.org  i a partir de 2013 comença a fer assistència a la producció al centre aportant la seva experiència, donant suport a artistes i solucionant els seus dubtes tècnics en la fabricació de les seves obres.

La seva vida és una invenció simple. Intenta ser sincer i feliç amb el que fa. Posa esforç en intentar involucrar l’art amb tot allò que l’envolta diàriament. Tracta de no posar-se pressa en tot allò que fa i intenta que cada projecte en el que s’endinsa sigui una nova aventura.

Dirigit als estudiants del CFGS de Tècniques Escultòriques.