Alberto Delgado, Etna Santacreu i Jordi Brunet finalistes dels Premis Mestre 2019

Alberto Delgado, exalumne del CFGS de Gràfica Impresa, i Etna Santacreu, exalumna del CFGS d'Animació, han estat finalistes de la 8a Edició dels Premis Mestre dins la categoria d'estudis de Cicles Formatius de Grau Superior.

Josep Albert Mestre (1946-2011), President de la Confederació d'Escoles d'Arts Plàstiques i Disseny (CEA) entre 2008 i 2011 i membre del comitè executiu des de 1999, va ser clau en la nova configuració dels ensenyaments d'Art i Disseny a Espanya. Especialista en Història de l'Art, professor a l'EASD d'Alcoi, docent en diversos màsters sobre gestió cultural en art i disseny d'interiors. Crític d'art i membre de l'Associació Nacional i Internacional de Crítics d'Art.

El Premi "Josep Albert Mestre" dirigit a estudiants d'arts plàstiques i disseny va ser creat en homenatge seu, com a mostra d'agraïment per la seva dedicació i entusiasme en favor del progrés i la millora dels nostres ensenyaments.
L'objectiu dels premis és que constitueixin una mostra anual de l'excel•lència del treball que es realitza a les escoles d'art i disseny gestionades amb fons públics, oferint un panorama de les millors propostes i realitzacions dels futurs creadors plàstics i dissenyadors. La selecció dels projectes estarà fonamentada en la seva qualitat així com en la innovació i la creativitat de la proposta.

L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc el proper 10 de maig de 2019 a l'EASD de les Illes Balears.

Jordi Brunet exalumne d'ESDAP Catalunya Campus Pau Gargallo ha estat finalista dins la categoria d'Ensenyaments Artístics Superiors.

Projecte Vida Festival. Alberto Delgado

El proyecto consiste en el diseño de los elementos de comunicación gráfica para el Vida Festival. Concretamente, diseñar la gráfica de la edición de 2018 y aplicarla en carteles, entrada, pulsera, folleto y elementos promocionales.

Esta propuesta trata los temas de la naturaleza y la vida y pretende representar la atmósfera del Vida Festival utilizando el concepto de un bosque mágico.

La base de esta gráfica radica en utilizar la flora y la fauna (en concreto, los insectos) para crear una atmósfera etérea, similar al ambiente nocturno que ofrece el festival, con un toque más fantasioso.
Este concepto se refuerza con una paleta de colores vivos y estridentes muy saturados junto con un contraste de oscuros. Esta combinación de elementos pretende crear una sensación de profundidad tanto en los carteles como en las diferentes aplicaciones.

Projecte Xop!. Etna Santacreu

Una noia està asseguda al sofà mirant el seu telèfon mòbil, de sobte sent un “xop” procedent de la peixera i quan alça la vista, veu que un dels seus peixos està nedant per l’aire. Quan estan tots per l’aire intenta, frenèticament, tornar-los a l’aigua sense que s’escapin. El cansament pot amb ella i seu al sofà derrotada. Després d’aclucar els ulls sent que li cau el cap i es desperta, quan mira a la peixera tots els peixos són dins i sospira alleujada.