About our ERASMUS experience at the SS Cyril and Methodius University in Skopje (North Macedonia)

From Abroad: talks and lectures in English about Art and Design 2019-20
Manel Clemente, Santi Erill and Carles Torné
Talk in Catalan
Wednesday 11th March 2020 at 15:00
room 12

After coming back from their ERASMUS mobilities at the SS Cyril and Methodius University in Skopje (North Macedonia) from 25th to 27th February 2020 our teachers Manel Clemente, Santi Erill and Carles Torné will make an oral presentation of their experience.

During their visit to the Faculty of Fine Arts of this institution they were hosted by the Dean and Vice-dean of the Faculty of Fine Arts -professors Bei Ibrahim and Antoni Mazneski- and by the professors Zaneta Vangeli and Dana Slbodanka.

The Faculty of Fine Arts as within the Ss. Cyril and Methodius University in Skopje was established in 1980. It is located in three facilities at two different locations, one of which is located in the 15th century cultural-historic monument Suli-an in the Old Turkish Bazaar, while the other two are located in the area of Karposh III.

Manel Clemente, Santi Erill and Carles Torné made an oral presentation of our institutions EASD Pau Gargallo and ESDAP Catalunya and showed some final projects from our students.

They also delivered the lecture Spanish Contemporary Photography.
They offered a general presentation of authors and photographic tendencies in Catalunya and in Spain and a specific presentation of a selection of four photographers: Txema Madoz, Gervasio Sánchez, Jordi Bernadó, and Joan Fontcuberta.
An other purpose of their visit to the Faculty of Fine Arts of the Ss. Cyril and Methodius University in Skopje was to prepare new collaboration projects between this institution and the Escola d’Art i Superior de Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona (Barcelona) and ESDAP Catalunya.

More information:

http://www.flu.ukim.edu.mk/?lang=en/

 

Després de tornar de les seves mobilitats ERASMUS a la SS Cyril and Methodius University a Skopje (Macedònia del Nord) del 25 al 27 de febrer de 2020, els nostres professors Manel Clemente, Santi Erill i Carles Torné faran una presentació oral de la seva experiència.

Durant la seva visita a la Facultat de Belles Arts d’aquesta institució, van ser acollits pel degà i el vicedegà de la Facultat de Belles Arts -els professors Bei Ibrahim i Antoni Mazneski- i les professores Zaneta Vangeli i Dana Slbodanka. La Facultat de Belles Arts de la Ss. La Universitat Cyril i Methodius de Skopje es va crear el 1980. Es troba en tres instal·lacions en dos llocs diferents, una de les quals es troba al monument cultural històric Suli-an del segle XV a l’antic Bazar Turc, mentre que les altres dues estan ubicades a la zona de Karposh III.
Manel Clemente, Santi Erill i Carles Torné van fer una presentació de l'EASD Pau Gargallo i ESDAP Catalunya i van mostrar alguns projectes finals dels nostres alumnes.

També van pronunciar la conferència Spanish Contemporay Photography. Van oferir una presentació general d’autors i tendències fotogràfiques a Catalunya i a Espanya i una presentació específica d’una selecció de quatre fotògrafs: Txema Madoz, Gervasio Sánchez, Jordi Bernadó i Joan Fontcuberta.

Un altre propòsit de la seva visita a la Facultat de Belles Arts de SS Cyril and Methodius University era el de preparar nous projectes de col·laboració entre aquesta institució i l’EASD Pau Gargallo i ESDAP Catalunya.