Art, Artesania, Neo-Artesania i Disseny

Conferència + Taller a càrrec de Vicent Roda Cardona

La setmana passada els alumnes de 1r d’ESDAP del Campus Pau Gargallo van assistir a una conferència-taller a càrrec de Vicent Roda dintre l'assignatura Introducció al Disseny.

Durant la conferència, Vicent Roda, ceramista i professor, va redefinir el concepte de la ceràmica situant-lo en algun lloc entre l'artesania, l'art i el disseny, traslladant l'interès des de la materialitat de la ceràmica als conceptes i idees associades al producte i a les condicions de la seva apropiació.

El posterior taller es va plantejar com una estratègia que alliberés l'acte creatiu de la seva dependència matèrica, i que al mateix temps permetés l'apropiació de la tradició ceràmica amb un grau major de conceptualitat.

Vicent Roda és artista plàstic i actualment professor a l'EASD Pau Gargallo de Badalona.

La seva formació en Geografia i Història, Història de l’art, Arts plàstiques i Escultura i Ceràmica, l’ha portat a treballar en el sector professional de la ceràmica i impartir docència en diverses Escoles d’Art dels Països Catalans.

Ha realitzat diverses exposicions individuals de la seva obra i ha rebut nombrosos premis en concursos de ceràmica.