Cartell guanyador de Festes de Maig Badalona 2019

Avui 25 de febrer s’ha celebrat l'acte de lliurament dels Premis del Concurs pel Cartell de Festes de Maig de Badalona 2019.

L’autora del cartell guanyador de les Festes de Maig de 2019 és Alba Cortegano Monge, estudiant de 2n curs d’ESDAP Campus Pau Gargallo.

Els dos alumnes finalistes han estat Ariadna Mir Lopez i Maria Mazariego Povedano també de 2n curs d’ESDAP Campus Pau Gargallo.

El cartell guanyador i els finalistes han estat presentats avui en un acte que s’ha fet al campus i que ha comptat amb la presència del regidor de l’Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat, de l’autora del cartell guanyador, dels finalistes i de professors i alumnes de l’escola.

Des de 2007 l’autor del cartell es tria en un concurs convocat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Badalona i l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo per incentivar la creació i promoure la difusió de la producció i obra gràfica de joves artistes i dissenyadors.

L’autora ha explicat que per dissenyar el cartell ha creat una il·lustració que pretén centralitzar la reivindicació de la figura de la dona com a eix vertebrador de la festivitat. La il·lustració és d'una noia amb el cabell de foc, fent així referència a dos dels elements claus de les Festes de Maig d'enguany a la nostra ciutat.

La figura femenina pren força influïda pels corrents d'adequació i promoció on les dones cada cop han de tenir mes visibilitat i més força, empentats per la nostra comunitat i pel nostre consistori, tant a nivell social com polític, interferint en l'empoderament dels drets i les igualtats envers les dones, demostrant doncs, el propòsit de recolzament en aquest moviment per part de la nostra ciutat.

D'altra banda, no oblidant la nostra relació amb el foc, ànima trencadora de vells costums i renovador del que hauria de ser l'esperit de superació i d'evolució de Badalona.

L’Alba Cortegano Monge és Tècnica Superior en Disseny i Edició de Publicacions Impreses i Multimèdia per l’Escola del Treball de Barcelona. Actualment, desenvolupa la seva activitat laboral com a dissenyadora especialitzada en edició i maquetació gràfica, compatibilitzant-ho amb els estudis d’ESDAP especialitat de disseny gràfic.

El jurat que ha triat el cartell de les Festes de Maig 2019 estava format per Jordi Subirana, regidor de l'Àmbit de Serveis a les Persones i Seguretat, Bernat Barrachina, assessor en Comunicació de l’Ajuntament, Carlora Ruiz, membre de la Comissió de Festes de Badalona, Ramon Carreté, dissenyador gràfic, Enric Bejiga, dissenyador gràfic i antic professor de l’EASD Pau Gargallo, Alícia Ferre, professora de l’EASD Pau Gargallo, i Monte Sayol, també professora de l’EASD Pau Gargallo de Badalona.

Paral·lelament, del 7 al 14 de febrer es va realitzar una votació popular entre l'alumnat, professorat i altres treballadors de l'Escola per triar el cartell de les Festes de Maig de Badalona que més agradava. Va resultar guanyador d'aquesta votació Silvia Sánchez Hiruela, alumna de 2n curs del CFGS d’Il·lustració.