Visita a l’exposició Frases fetes amb serigrafia de Jordi Salvany a l’Espai Betúlia

Els alumnes del CFGM Assistent al Producte Gràfic imprès visiten l’exposició Frases fetes amb serigrafia de Jordi Salvany a l’Espai Betúlia de Badalona.

"La serigrafia és una tècnica molt antiga  que consisteix en reproduir una imatge transferint tinta a través d'una malla tensada. Gràcies a una emulsió fotosensible s’obturen les zones on no hi ha d’haver imatge deixant lliures les zones per on passarà la tinta. La idea d’imperfecció és molt present en aquesta tècnica, ja que cada còpia ofereix petites modificacions, però els resultats aconseguits s’allunyen del caràcter uniforme i en sèrie d’altres tipus de reproducció.

Aquesta col·lecció de làmines proposa un joc entre el significat cultural de les expressions d’ús corrent i la serigrafia com a tècnica artesanal d’impressió. Des del disseny gràfic, aquesta sèrie recupera frases fetes de la llengua catalana i posa èmfasi en el seu caràcter absurd quan són representades de manera literal a través d’imatges.

Jordi Salvany Duran és dissenyador gràfic. El seu treball ha estat principalment en el sector editorial dissenyant projectes de cobertes, col·leccions, llibre il·lustrat, etc. per a editorials com Planeta, Destino, Edicions 62, Alfaguara, Circulo de Lectores i Cruïlla entre d’altres."

Més informació: http://www.espaibetulia.cat