Mobilitat Erasmus de professors a Krakovia

Carme Puértolas, Alicia Ferrer i Susanna Solórzano professores de la nostra escola, van visitar recentment la Wydział Sztuki Uniwersytet Pedagogiczny a Krakovia (Polònia) http://www.wydzialsztuki.up.krakow.pl/   dintre el marc del programa ERASMUS +.

Com a amfitrions van tenir a la professora Halina Cader Pawlowska i el professor Miroslaw Niesyto, tots dos especialistes en tècniques de fotografia analògica de l’esmentada universitat.

L'estada es va organitzar en tres dies, la primera tarda els nostres amfitrions, ens van portar per la meravellosa ciutat de Cracòvia, mentre parlàvem de temes propis  de la docència de les arts,  dels treballs d'alumnes,  exposicions, festivals, i artistes importants d’ambdós països.

Vam tenir el plaer de visitar una exposició conjunta de la Halina Cader i en Miroslaw Niesyto on ens va obsequiar amb catàlegs de diversos d'exposicions i festivals.

El WORKSHOP es va realitzar durant dos matins de 10:00 a 14:00, amb dos  grups de 7 estudiants.

Vam començar amb una presentació de l'Escola d'Art Pau Gargallo, ESDAP, i  la projecció/mostra de diferents projectes del nostre alumnat. Un cop acabada la presentació vam iniciar el taller. Una breu introducció als orígens, història i evolució de la tècnica de la CYANOTIPIA,  després vam explicar el procés d’execució d’aquestes, i alguns  detalls més tècnics. La segona part del WORKSHOP va ser  tota la part pràctica, des de la preparació de les emulsions per acabar revelant diverses CYANOTIPIES a partir dels fotolits que els alumnes havien portat per al taller.

Aquesta mobilitat sorgeix per la necessitat de l’Escola Pau Gargallo de Badalona d’ampliar les destinacions  ERASMUS relacionades amb la formació. Així com conèixer una nova destinació com és Polònia, país amb el qual encara no havíem realitzat cap mobilitat. Valorem l'experiència com a molt positiva on segur, ens hem enriquit mútuament!